marți, 29 mai 2012

Ingrijim orasul si desfundam ce nu se scurge


Sanatatea unui oras este direct proportionala cu eficienta retelei sale de canalizare si implicit a ofertei de servicii canalizare pe care firmele specializate le pun la dispozitia locuitorilor pentru eliminarea oricaror disfunctionalitati care pot apare in reteaua complexa de acest tip pe care orice oras modern o detine.
Alocarea de fonduri de la bugetele locale ale primariilor se face intr-un ritm lent si cu o valoarea deloc suficienta pentru inlocuirea completa a tubulaturii uzate si a capacitatilor de preluare a apelor uzate din oras. Inmultirea proprietatilor si dezvoltarea pe verticala a orasului a contribuit si ea la supraincarcarea acestui sistem, care incet, dar sigur este deja la limita capacitatii. Avariile sunt cele care vorbesc direct despre acest lucru, refularile si interventiile pentru desfundare canalizare fiind tot mai solicitate.
Din nefericire orasele noastre duc o mostenire suficient de dificila in ceea ce priveste gradul de uzura al acestor conducte de canalizare precum si a nodurilor de conectare a ansamblurilor rezidentiale la sistemul general. Nu trece o singura zi fara sa fie necesar un procedeu de desfundare canal, pe care operatorii profesionisti il remediaza cu ajutorul tehnicii moderne din dotare.
Probabil ca va intrebati ce ar trebui facut in aceasta situatie, din punctul nostru de vedere, al cetatenilor, care nu detinem parghiile decizionale pentru directionarea si impingerea spre realizare a acestor lucrari de modernizare strict necesare. Chiar daca nu avem in buzunar solutia decizionala, putem contribui si noi la mentinerea in functiune, cel putin pentru moment, a acestui sistem de canalizare.
Inainte de orice, educatia si implicit comportamentul fata de modul in care folosim reteaua de canalizare prin intermediul instalatiilor sanitare proprii, reprezinta un fapt in sine, prin care putem elimina o serie de evenimente in sistem, care uneori ne afecteaza direct proprietatile pe care le detinem, prin refulari dezastroase.
Este foarte simplu sa stim si sa aplicam un comportament civilizat in sensul folosirii doar in scopul in care sunt destinate instalatiile sanitare domestice. Concret, aruncarea in vasul de wc a diverselor ambalaje alimentare, produse pentru ingrijire personala, sau chiar a resturilor de alimente, sunt doar cateva dintre exemplele care pot conduce la infundarea unei retele de canalizare.
Doar cei care nu constientizeaza aceste lucruri, ar putea spune ca este treaba celor de la desfundare canalizare, si cu asta s-au eschivat de problema. Da, este treaba unor profesionisti care pot realiza un serviciu promt, dar care prin folosirea unor echipamente puternice in mod repetat asupra unei retele si asa slabite, s-ar putea ajunge la deteriorarea acesteia si asta numai din vina unor persoane care nu au de-a face cu viata civilizata.
In cea mai mare parte avariile apar in interiorul orasului in zona cartierelor de locuinte formate din blocuri, dintre care cele mai afectate de astfel de evenimente sunt cladirile cu 10 sau mai multe etaje. Sunt imobile care au fost ridicate cu mai mult de 40 de ani in urma si a caror instalatie de canalizare interioara si cea care face legatura cu magistrala principala de colectare sunt extrem de uzate si colmatate. Regulat asociatiile de proprietari solicita servicii canal din partea operatorilor locali, altfel locuintele ar deveni de-a dreptul inutilizabile.
De-a cealalta parte a baricadei, daca am putea spune astfel, se afla cartierele rezidentiale periferice, dezvoltate cu ocazia boom-ului imobiliar care au particularitatea de folosire a foselor septice individuale. Si aceste sisteme de colectare a apelor uzate, necesita servicii vidanjare periodice pe care proprietarii le pot solicita direct unei firme specializate de vidanjare bucuresti, care acopera si raspunde prompt solicitarilor din apropierea orasului. Gasirea prin cautare online a unui serviciu profesionist de vidanjare ieftina si cu rezultate optime, este o solutie simpla la care puteti apela pentru asigurarea curateniei proprietatii si implicit a orasului.


Source: Desfundare Canalizare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu